1096 Budapest, Thaly Kálmán u. 17.

Bölcsődevezető: Árvainé Komornik Katalin
Bölcsőde nyitva tartás: H-P 6.00-18.00
Telefon: 210-9124
E-mail címe: varazskert@9bolcsi.hu

A középső Ferencváros új és régi házai között, modern formájával vonja magára a figyelmet az egy emeletes épület.  A csendes utcában megbúvó új intézmény sok-sok ablakával és varázslatos kertjével 2013-ban nyitotta meg a kapuit a családok előtt.

A bejárati útról és a csoportszobákból is megközelíthető udvarunk tágas játszókerttel, homokozóval, kerékpárúttal, pancsolóval, változatos udvari játékokkal és babaházzal felszerelve várja a bölcsődés gyermekeket.

Az épület belső terei tágasak, világosak, modernek, egységes színvilágúak. A földszinten találhatóak a gyermekcsoportok, a só szoba, orvosi szoba, időszakos gyermekfelügyeleti szoba, tálalókonyha, akadálymentesített felnőtt WC, a lift.

A 2 gondozási egységben 2- 2 csoportszoba található. Világos, barátságos szobákban a berendezéssel maximálisan a gyermekek igényeihez igazodik. A beépített szekrények polcain, és a nyitott térelválasztó polcokon a korosztálynak igényeinek megfelelő változatos játékok állnak rendelkezésre. A játékok és a bútorzat, mind a pedagógiai, mind az egészségügyi szempontoknak megfelelnek. A szoba berendezése lehetőséget biztosít a gyermekeknek játékfunkciók szerinti egyéni és közös játékra, tevékenységekre. A kialakított sarkok védett tereket biztosítanak, a nyugodt játékhoz (a babázáshoz, főzéshez, fodrászkodáshoz, építéshez, autózáshoz, asztalok melletti alkotások készítéséhez, meséléshez, pihenéshez). A szobákban széles, teljes egészében üvegezett tolóajtók és ablakok biztosítják a természetes fény bejutását.

Az időszakos gyermekfelügyeletet biztosító csoportszoba a gyermekcsoportokhoz hasonlóan került kialakításra.

Bölcsődénk, az előírt akadálymentességgel épült. Kerekesszékkel érkezők, látássérültek és hallókészülékes emberek is segítség nélkül, könnyedén közlekedhetnek, tájékozódhatnak a bölcsődében.

A főzőkonyha minden főzési fázisnak megfelelő korszerű berendezése lehetővé teszi a különböző bölcsődés korcsoportú gyermekek részére a fejlődést elősegítő, korszerű, egészséges ételek elkészítését.

A helyi főzés lehetővé teszi, hogy a gyermekeknek egyéni igényeihez esetleges diétájához igazodó speciális ételeket készíthessünk.