1092 Budapest, Ráday u. 46.

Bölcsődevezető: Tóth-Móricz Éva
Bölcsőde nyitvatartása: H-P 6.00-18.00
Telefon: 476-0192
E-mail címe: aprokhaza@9bolcsi.hu

Az Aprók háza bölcsőde 1979-ben épült Ferencváros központjában elhelyezkedő bölcsőde. Épülete kétemeletes lapos tetejű, homlokzata teljes mértékben ablakokkal beépített, előkertje tágas, játszóudvarrá kialakított. Ezen kívül még két hátsó felújított udvar található az épület mögött. A homlokzati részen, a földszinten egy rövidebb, az emeleten egy hosszú keskeny terasz áll a gyermekek rendelkezésére, melyek közvetlenül kapcsolódnak a csoportszobákhoz. Itt a gyermekek kedvükre motorozhatnak, csúszdázhatnak, élvezhetik a szabad levegőn való mozgás örömét. 100 gyermek ellátására alkalmas 4 gondozási egységgel, egységenként két csoportszobával. A csoportok mellett három időszakos gyermekfelügyeletet ellátó szoba is van intézményünkben.

Csoportszobáink tágasak, világosak, a kisgyermeknevelők ízléses, igényes dekorációi minden helységben kellemes környezetet biztosítanak. Az egységekhez tartozó fürdőszobák teljes átalakításra, felújításra kerültek. Csoportonként, egy gondozási egységben, négy kisgyermeknevelő dolgozik, csúsztatott munkarendben, a csoport munkáját egy technikai dolgozó segíti.

Az alap ellátásunkhoz tartozik továbbá az SNI- s gyermekek korai habilitációs és rehabilitációs nevelése, gondozása teljes integrációban a gyermekek 6 éves koráig. Gyermekek fejlesztését kijáró gyógypedagógus, az egyéni képességek figyelembevételével végzi.

Bölcsődénk saját konyhája élelmezi a gyerekeket, az étlapot idényszerűen a korszerű táplálkozás irányelveit figyelembe véve állítjuk össze, dietetikus, szakképzet szakács, az élelmezésvezető, bölcsődevezető, valamint a bölcsődeorvos segítségével. Az ételallergiában szenvedő gyermekek egyéni diétáját is tudjuk biztosítani.

” A gyermek az enyém, a tied, mindannyiunké.”

(Hermann Alice)