1098 Budapest, Pöttyös u. 8/a.

Bölcsődevezető: Sipos Katalin
Bölcsőde nyitva tartás: H-P 6.00-18.00
Telefon: 280-6598
E-mail cím: pottyos@9bolcsi.hu

Bölcsődénk 1961-óta fogadja a gyermekeket. Emeletes, lift nélküli épület. Ennek előnye, hogy gyermekeink, hamar megtanulják a lépcsőn való közlekedést, ezzel is fejlesztve mozgásukat. Az épületben 2 gondozási egység található, kettő-kettő csoportszobával, amelyekben 42 gyermek nevelésére van lehetőség.

Bölcsődénk kis alapterületű, de családias, barátságos, otthonos. A kisgyermeknevelők nagy gondot fordítanak minden helyiségben az ízléses, igényes dekoráció elkészítésére. Fontosnak tartjuk az évszakoknak, ünnepeknek megfelelő díszítést.

 A berendezési tárgyaink megfelelnek a gyermekek életkori sajátosságainak és fejlettségének, a gyermekek biztonságát, védelmét is szolgálják. A gyermekeket olyan méretű és minőségi bútorok veszik körül, amelyeket önállóan tudnak használni.

A játszószobáink berendezése, és játékkészlete korcsoportonként változik. A rendelkezésre álló térben játszósarkok kialakítására került sor, ami lehetőséget ad a különböző játéktevékenység formákra. Baba, főző, autó, fodrász, építő sarkok biztosítják a zavartalan játékot.

Az újonnan felújított fürdőszobák és átadók a korszerű elvárásnak megfelelően lettek kialakítva. A mosdók berendezése (WC, kézmosó), a gyermekek méreteihez igazodik, ami segíti az önállóságuk fejlődését.

„Minden embernek a lelkében dal van, és a saját lelkét hallja minden dalban,
 És akinek szép a lelkében az ének, az hallja mások énekét is szépnek.”

(Babits Mihály)